Image thumbnail

Earl grey iced latte

HomeReceptenEarl grey iced latte

Earl grey iced latte

Snel naar recept

Wil je een decadent tintje geven aan je eenvoudige ijsthee? Voeg roomschuim toe aan je iced earl grey en je verandert een saaie ijsthee in een rijke, weelderige ijsthee latte.

Earl Grey Iced latte

Een verfrissende en romige ijsthee latte gemaakt met Earl Grey en een laagje luchtig roomschuim die gemakkelijk thuis kan worden gemaakt.

  • Earl Grey is thee die wordt gemaakt door zwarte thee te mengen en op smaak te brengen met een citrusvrucht, bergamot genaamd.
  • Het is super makkelijk om te maken en helemaal jummie.
  • Afgemaakt met een heerlijke zoete en zoute room schuim dat je thee latte naar een hoger level tilt.

.

De room

Voor de heerlijke room gebruiken we licht opgeklopte (slag)room met wat suiker en zout. Het belangrijkste is dat je de room opklopt tot het net dikker begint te worden. Als de room pieken krijgt heb je te veel opgeklopt en blijft de room bovenop de earl grey zitten in plaats van dat het zich lui en heerlijk een weg baant naar de bodem van je kopje.

Ik gebruik een hand melkopschuimer om de room op te kloppen, het duurt maar een paar seconden. Super makkelijk en snel.

Zit er cafeïne in dit drankje?
Ja, er zit cafeïne in Earl Grey.

Ik heb te veel slagroom opgeschuimd. Hoe kan ik het zo maken dat het wel schenkbaar is?
Voeg een theelepel slagroom toe en roer om het vloeibaarder te maken. Voeg meer slagroom toe, een theelepel per keer, als dat nodig is.

Kan ik dit maken met cold brewed Earl Grey?
Je kunt deze drank zeker maken met cold brewed thee, maar zet een sterkere thee (voeg een theelepel meer Earl Grey toe voor elke portie) omdat je de Earl Grey smaak niet wilt verliezen wanneer het zich mengt met de room.